לביבות טופו וברוקולי

אופן ההכנה:

מועכים את הטופו במזלג עד למרקם פירורי.
קוצצים את הברוקולי קטן–קטן (אפשר בפולסים במעבד מזון).
בקערה גדולה מערבבים: טופו, ברוקולי, כרישה מוקפצת, ביצה, קמח שיבולת שועל, עשבי תיבול, שום, גרידת לימון, מלח ופלפל. מתקבלת תערובת יציבה (אם רטובה מדי – מוסיפים מעט קמח שיבולת שועל).
מערבבים בקערה נפרדת את קמח שיבולת שועל+ השומשום.
יוצרים בידיים רטובות לביבות עגולות, מצפים אותן בתערובת קמח שיבולת שועל–שומשום מכל הצדדים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים/מרססים מעל מעט שמן זית.
אפייה: בתנור שחומם ל־200 מעלות, 20–25 דקות, להפוך באמצע. הלביבות אמורות להיות זהובות וקריספיות מבחוץ ורכות בפנים.
טיפים להגשה-
טחינה לימונית 
יוגרט מתובל
כמובן עם סלט גדול.
 

מרכיבים:

  • 250 גרם טופו קשה (סחוט היטב מנוזלים)
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי מאודים 3–4 דקות (רק עד ריכוך חלקי, לא רכים מדי)
  • 1כרישה בינונית – החלק הלבן והירוק הבהיר, קצוצה ומוקפצת קלות בכפית שמן זית עד ריכוך
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס קמח שיבולת שועל 
  • פטרוזיליה קצוצה
  •  כוסברה קצוצה
  • קצת נענע קצוצה
  • גרידה מלימון אחד + 1 כפית מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם



לציפוי:

  • 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
  • 2 כפות שומשום
     

בתאבון