לביבות טופו וברוקולי
אופן ההכנה:
מועכים את הטופו במזלג עד למרקם פירורי.
קוצצים את הברוקולי קטן–קטן (אפשר בפולסים במעבד מזון).
בקערה גדולה מערבבים: טופו, ברוקולי, כרישה מוקפצת, ביצה, קמח שיבולת שועל, עשבי תיבול, שום, גרידת לימון, מלח ופלפל. מתקבלת תערובת יציבה (אם רטובה מדי – מוסיפים מעט קמח שיבולת שועל).
מערבבים בקערה נפרדת את קמח שיבולת שועל+ השומשום.
יוצרים בידיים רטובות לביבות עגולות, מצפים אותן בתערובת קמח שיבולת שועל–שומשום מכל הצדדים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים/מרססים מעל מעט שמן זית.
אפייה: בתנור שחומם ל־200 מעלות, 20–25 דקות, להפוך באמצע. הלביבות אמורות להיות זהובות וקריספיות מבחוץ ורכות בפנים.
טיפים להגשה-
טחינה לימונית
יוגרט מתובל
כמובן עם סלט גדול.
מרכיבים:
- 250 גרם טופו קשה (סחוט היטב מנוזלים)
- 2 כוסות פרחי ברוקולי מאודים 3–4 דקות (רק עד ריכוך חלקי, לא רכים מדי)
- 1כרישה בינונית – החלק הלבן והירוק הבהיר, קצוצה ומוקפצת קלות בכפית שמן זית עד ריכוך
- 1 ביצה
- 1/4 כוס קמח שיבולת שועל
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- קצת נענע קצוצה
- גרידה מלימון אחד + 1 כפית מיץ לימון
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לציפוי:
- 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
- 2 כפות שומשום