לביבות בטטה

לביבות פופלריות ולא סתם הן פשוטות להכנה משביעות, טעימוות, בריאות ומוסיפות צבע בכל ארוחה.
הם יכולת לשמש כתוספת למנה עיקרית או כארוחת ערב קלילה לצד סלט עשיר.
ממש אין צורך לטגן הם יוצאת נפלא בתנור וגם ילדים יאהבו לאכול אותם.

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.
מועכים את הבטטות, מוסיפים בצל ירוק, סויה, ג'ינג'יר קמח, אבקת קארי, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה יוצרים צורות של לביבות בעזרת כף
אופים בחום של 200 כ- 35. עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים.
אפויות מפנים.

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בטטות קלופות
  • 2-4 גבעולים של בצל ירוק
  • כף וחצי סויה 
  • קצת ג'ינג'יר מגורד
  • 3/4 כוס קמח עדשים או כוסמין (לפעמים צריך קצת יותר קמח)
  • כפית אבקת קארי
  • קצת מלח ופלפל שחור 

בתאבון