כרובית שלמה בתנור ברוטב אגוזי קשיו   

 כרובית זה אחד הירקות אהובים עלי כבר מהיותי ילדה קטנה. אני עדין זוכרת איך בתור ילדה אמא שלי הייתה מכינה כרובית מוקרמת ברוטב חלב עם גבינה צהובה... וכל כך אהבתי את זה.
ממזמן זנחתי את מוצרי החלב אבל לא את הכרובית, כיום שאני יודעת את היתרונות הבריאותיות של כרובית ולמזלי כל ילדי (4 בנים) אוהבים כרובית, אני נוהגת להכין כרובית בצורות מגוונות.... זה מתכון מאד חגיגי סופר בריא טעים שתמיד זוכה במחמאות.

אופן ההכנה:

להשרות את אגוזי הקשיו במים לפחות שעתיים
לבשל את הכרובית חמש דקות במים רותחים 
 לטחון את האגוזים עם כל החומרים-שום, ג'ינג'ר, סויה מלח (חוץ מהכרובית) להוסיף 1/2 כוס מים.
לטחון היטב עד שהתערובת חלקה לגמרי.
 לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ- 20 דקות.

מרכיבים:

  • 3/4  כוס קשיו, שהושרו לפחות שעתיים במים 
  • 1 כרובית שלמה מבושלת
  • 1 כף סויה
  • 1/2 ס"מ שורש זנגביל טרי מגורד
  • 2 שיני שום
  • מלח

בתאבון