טופו אפוי בתנור ברוטב חלב קוקוס וקארי
אופן ההכנה:
חותכים את קוביות הטופו למקלות בעובי של סנטימטר )נזהרים שלא יתפורר) ומשרים עם רוטב הסויה וחומץ אורז כרבע שעה.(מומלץ)
מצפים את פרוסות הטופו בתערובת השומשום. מסדרים את הטופו בתבנית אפייה ואופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות, כעבור עשר דקות הופכים את הטופו.
בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מקפיצים עם קצת שמן קוקוס את השום עם הפלפל החריף וזרעי הכוסברה. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקארי, המלח והפלפל ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.
מרכיבים:
- 2 חבילות טופו
- 3 כפות סויה אורגני
- כף חומץ אורז
- 1/3 כוס תערובת שומשום לבן ושחור
- 1 חבילה של חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)
- 1-2 כפיות אבקת קארי
- כפית זרעי כוסברה
- 1 שן שום
- 1 פלפל אדום חריף
- כוסברה
- מלח ופלפל