חציל "אקורדיון" בתנור

אופן ההכנה:

חותכים כל חציל לאורך לחצי, ומשאירים את הקליפה.
יוצרים בעזרת סכין חריצים בצורת שתי וערב בתוך כל חצי – עד כמעט התחתית, אבל לא חותכים לגמרי.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה – צד החתוך כלפי מעלה.
בקערית קטנה מערבבים את כל שאר החומרים והתבלינים
בעזרת מברשת או כף, מחדירים את התיבול לתוך החריצים של החצילים.
אופים בתנור שחומם ל־200 מעלות כ־35–40 דקות, עד שהחציל רך, זהוב ומשחמים מעט הקצוות.

מרכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון 
  •  כפית קצת כמון
  • שן שום כתושה 
  • כפית רכז רימונים
  • כפית סילאין 
  • מלח, פלפל שחור



להגשה:

  • נבטים/ עלי נענע/כוסברה
  • עם טחינה בצד 

בתאבון