חטיף גרנולה
אופן ההכנה:
קולים את השיבולת שועל ב- 150 מעלות למשך 30 דקות
בסיר קטן מערבבים דבש, סוכר ושמן ועד שהסוכר נמס להימנע מהרתחת
מקצצים פירות מיובשים ואגוזים במעבד מזון
מוסיפים את הסירופ של הדבש למעבד מזון עם הקינמון, הקוקוס וטוחנים לעוד כמה שניות
מוסיפים את שיבולת שועל הקלויה לתערובת ומערבבים שוב עד שהופך למסה אחידה.
שמים את התערובת בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי הרצוי.
מעברים למקרר לשלוש שעות לפחות. עד שמתקשה ומתייצב וחותכים בגדול הרצוי.
* ניתן להוסיף אגוזים, צ'יאה, גוג'י ברי, שומשום, קליפות תפוז, צ'ילי ועוד....
מרכיבים:
- 4 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס דבש
- 2 כפות סוכר חום
- 3 כפות שמן קוקוס
- כפית קינמון או /ו קוקוס
- 2 כוסות אגוזים (אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים, פקאן)
- 2 כוסות פירות מיובשים (משמשים, צימוקים, חומציות, תמרים, שבבי קוקוס, גוג'י ברי)