גרנולה
גרנולה נחשבת למשהו מאד בריא ... אך אחת הבעיות שגרנולה קנויה לעיתים רבות עתירה בסוכר ושומן... ולזה אנחנו מוספים עוד פירות וסילאן ובטח לא מתקבל מתכון דל קלוריות.
כאשר אנחנו מכינות בבית גרנולה יש לנו שליטה בכמה סוכר ושמן, ואנחנו יכולת להוסיף את התוספות שאנחנו הכי אוהבות...
אצלי גרנולה זה פינוק של יום שבת בבוקר או בכוסית קטנה לארוחת ארבע שמתחשק משהו אחר.
עבור הבנים שלי זה כמו "דגני בוקר" שממהרים ואין כוח להכין משהו שופכים קצת מהצנצנת.
מתכון פשוט, טעים שמתאים לכל מי שרוצה לרדת במשקל ולא לוותר על איכות וטעם.
אופן ההכנה:
קערה גדולה לערבב את כל החומרים היבשים
בקערה נפרדת לערבב את בסילאן, שמן והמים ולשפוך מעל התערובת היבשה ולערבב היטב.
לסדר בתבנית אפיה על ניר אפיה להכניס לתנור שחומם מראש 140 מעלות.
לאפות שעה לערבב מדי פעם בערך כל 10 דקות.
להוציא מהתנור לקרר היטב בזמן הקירור לערבב שלא ידבק.
להוסיף את התוספות שבחרנו- פירות מיובשים/שוקולד/חלבה.
לשמור בצנצנת סגורה היטב
*ממליצה לשמור בכל אטום בתוך האחרון. אחרת.... לא תצליחו להפסיק לנשנש.
מרכיבים:
- 250 גרם שיבולת שועל גסה
- 150 שומשום או/ו צ'יה
- 150 גרעינים חמניות או/ו דלעת
- 140 אגוזים שונים לפי הטעם
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס שמן קוקוס (כל שמן אחר)
- 1/4 כוס מים
- מעט קינמון לפי הטעם