ברוסקטה כבד טבעוני עם בצל סגול צלוי
אופן ההכנה:
הכנת הכבד:
מבשלים את העדשים במים רתוחים כחצי שעה ושומרים את מי הבישול. (במידה ומשתמשים בעדשים מונבטים אין צורך לבשלם במים). את הבצלים מטגנים קלות בשמן זית, מוסיפים את העדשים למחבת, תימין, יין אדום ומלח וממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם.
טוחנים הכל במג'ימיקס יחד עם האגוזים. לעיתים יש להוסיף מעט מים (או המים מבישול העדשים).
הכנת הבצל הסגול:
מקלפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים. משרים אותו קצת במרינדה של שמן זית מלח ופלפל גרוס.
מקפיצים בווק לוהט את רבעי הבצל הסגול. מוציאים מהאש ומיד מוזגים עליהם חומץ בלסמי ומפזרים טימין טרי קצוץ דק.
מרכיבים:
ברוסקטות:
- לחם איכותי
- שמן זית
- שום
- עלי טימין
- להבריש כל פרוסה בשמן זית עם שום וטימין, להכניס לתנור בחום גבוה עד שהלחם משחים מעט
- 1 כוס עדשים שחורים לפני השרייה
- * מומלץ להשתמש עם עדשים מונבטים ובמקרה זה יש להשתמש בשתי כוסות אחרי ההנבטה
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- קצת שמן זית
- 1/4 כוס יין אדום
- טימין ומלח
- 2 יח' בצל סגול טרי
- שמן זית
- טימין, מלח ופלפל
- חומץ בלסמי