בית לזית

מאפה שיכול להתאים לבראנץ' מפנק או לארוחת ערב הוא שילוב של קמח וגבינה (בעצם פחמימה וחלבון) בתוספת סלט גדול ומגוון יש ארוחה מאוזנת ודיאטתית. אצלי בבית תמיד יש התלהבות שהמאפה מתבשל בתנור.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה. חוץ מהזיתים והשומשם. עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד קמח.
לוקחים ביד כדור קטן של בצק מועכים כמו לפיתה קטנה מנחים במרכז זית ומגלגלים לכדור.
עוטפים בשומשום.
משדרים את הכדורים בתבנית. אופים בחום 200 מעלות ל20 דקות.

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 250 גבינה לבנה/גבינת טופטי שמנת
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קימל לא חובה 
  • 1 קופסת זיתים ללא חרצנים
  • שומשום לגלגל 


בתאבון