בורקס בשר מדפי אורז


דפי אורז מיוצרים מתערובת של קמח אורז לבן (לעיתים עם מעט קמח טפיוקה), מים ומלח.

 הם: נטולי גלוטן (מתאימים לצליאקים) דלים בשומן דלים מאוד בסיבים כמעט ללא חלבון
בעלי ערך גליקמי גבוה – כלומר מתפרקים במהירות לסוכר וגורמים לעלייה חדה (ולאחריה נפילה) ברמות הסוכר והאנרגיה.
דפי אורז לא מספקים תחושת שובע לאורך זמן, ולכן חשוב מאוד במה אנחנו ממלאים אותם.

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום, ולאחר מכן את הבשר.
מערבבים היטב, מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים את התבלינים ולבסוף את הפטרוזיליה.
מצננים היטב את המלית.
בקערה שטוחה – טורפים ביצה עם כוס מים.
טובלים דף אורז בקערה עד שמתרכך מעט, מניחים על משטח עבודה.
מניחים עליו דף נוסף (שניים יחד מעניקים יציבות).

מרכיבים:

  •  כרוב, מוצק ויפה
  • קצת שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • אפשר להוסיף ענף טימין

בתאבון