אוזני המן לא רק בפורים

איך אפשר פורים בלי אוזני המן ואם כבר אוזני המן שהיו הכי בריאות וטעימות.
לפני שרצים ומשנים את המילוי המסורתי של אוזני המן תדעו שפרג עשיר בחומצות שומן חיוניות ואומגה 3' עשיר בסידן יותר ממוצרי חלב, מיכלים מינרלים כמו אשלגן, סיבים תזונתיים
חשוב להקפיד לטחון את הפרג על המקום ולהשתמש או להקפיא.
זה גם מבטיח שחומצות השומן לא יתחמצנו. בנוסף זרעי הפרג נוטים להתעפש די מהר, מה שמקנה להם טעם מריר 


אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק
במעבד מזון מערבבים את החמאה או השמן ,סוכר, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצים והקמצוץ מלח ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק.
עוטפים מכניסים למקרר לשעה.

אופן הכנת המילוי
בסיר קטן מערבבים את החלב עד והפרג, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהחלב יספוג את הפרג. מוסיפים את המייפל, המיץ לימון, קליפת לימון והצימוקים. ומערבבים לצנן את התערובת לפני המילוי. 

הרכבת אוזני המן
מחלקים את הבצק לשניהם
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בעזרת כוס מקומחת או קורצן מקומח חורצים עיגולים.
במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי ומקפלים לצורת משולש ומהדקים.
מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות 15-20 דקות.


מרכיבים:

  • בצק:
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס סוכר קנים
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 ביצים
  • כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח 
  • למלית
  • 1/2 כוס חלב שקדים
  • 1/4 סוכר מייפל טבעי
  • 100 גרם פרג טחון
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • קליפת לימון מגורדת
  •  *חופן צימוקים (למי שאוהב)

בתאבון