"ניוקי" טופו ברוטב פטריות

בתקופות הטבעונות שלי כל הזמן חיפשתי להעשיר את המתכונים שלי בדברים בריאים ובחלבון צמחי. המתכון הזה מככב בסדנאות האיטלקיות הבריאות שלי. מנה פשוטה להכנה אבל צריך לעקוב אחרי השלבים. זה פתרון מושלם לארוחת ערב שכבר נמאס מכל האוכל השגרתי או כמנה עיקרית עם תוספת אנטפסטי וסלט ירוק גדול ואתן מסודרות בארוחה בריאה, לא שגרתית ודיאטתית.

אופן ההכנה:

משרים את הפטריות המיובשות כ-1/2 שעה במים רותחים, מוציאים את הפטריות מהמים, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. את הפטריות חותכים קטן.
משרים את הטופו כחצי שעה בנוזלים של הפטריות, מסננים את הנוזלים שבטופו (שומרים את הנוזלים בצד) וחותכים אותו למלבנים קטנים בערך בגודל של ניוקי. 
במחבת מחממים את שמן הקוקוס ומטגנים קלות את הבצל.
מוסיפים את הטופו ללא הנוזלים למחבת. צולים את הטופו משני הצדדים, מוסיפים את כל הפטריות, גם המיובשות, וממשיכים לטגן כחמש דקות. 
בבלנדר מרסקים את אגוזי הקשיו עם הנוזלים מהפטריות המיובשות והטופו, 2 שיני שום ואורגנו, מוסיפים למחבת את הרוטב ומתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס. 

מרכיבים:

  • 1/3 כוס אגוזי קשיו מושרים כ-4 שעות 
  • 1-2 חבילות טופו רך
  • קצת סויה
  • 1/2 שקית לקט פטריות מיובשות
  • שמן קוקוס 
  • 1 בצל
  • 1 פטריות פורטובלו, חתוכות
  • 1 פטריות שמפיניון, חתוכות  
  • 2 שיני שום
  • תבלינים: אגוז מוסקט, אורגנו, מלח ופלפל

בתאבון