באק צ'וי

ירק שפגשתי מראשונה בשנים שחייתי בסין וישר התאהבתי. הוא שייך למשפחת המצלבים (כמו בכרובית, כרוב, בורוקלי). הבק צ'וי מאופין בטעמו העדין והרענן הוא זקוק לבישול קצר. תוספת נהדרת לכל מנה ובכל ארוחה. אני אוהבת להקפיץ אותו במחבת עם קצת שום ולימון מוסיפה לו כל פעם ירק אחר. מאד בריא ודל קלוריות ממליצה להכניס אותו למטבח באופן קבוע.

אופן ההכנה:

מפרידים את העלים של הבאק צ'וי
פורסים את הצנוניות דק 
במחבת עם קצת שמן מוסיפים ביחד את הבאק צ'וי עם השום
מקפיצים 2-3 דקות באש גבוהה. מוסיפים את הצנוניות, מיץ הלימון ומלח וקצת מים ומבשלים עוד קצת לא יותר מעוד חמש דקות. ומגישים. פחות מומלץ יום אחרי.

מרכיבים:

  • 2 ראשי באק צ'וי
  • 5 צנוניות
  • קצת שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות דק 
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט

בתאבון