לביבות תרד ופסטו

לתרד יתרונות בריאותיים רבים, הוא התפרסם בשל הערכים הגבוהים שלו בברזל (ליתר דיוק יש בו ערכי ברזל דומים כמו לשאר העלים הירוקים) 
כמו כן הוא עשיר בסיבים תזונתיים, כלורפיל, בנוגדי חימצון ויטמינים ומינרלים. 
לביבות אלה פשוטות להכנה אפשר להכין מתרד טרי או קפוא ואפשר לאפות בתבנית מאורכת ולהגיש כפשטידה. העיקר שתכינו... 
אני יודעת שאתן תהנו ממתכון בריא, דיאטתי וכמו שאני אוהבת פשוט להכנה וטעים.

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת גדולה עם שולים רחבים . מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב, עד לסימנים ראשונים של הזהבה.
מוסיפים את עלי התרד. מערבבים עד שהם מאבדים את נפחם ומתרככים מאוד.
אם משתמשים בתרד קפוא מפשרים וסוחטים אותו היטב לפני מכניסים לסיר.
מעבירים את תכולת התרד לקערה ומצננים מעט
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר ל
 15-20 , להתייצבות.
בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).
אופים כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

מרכיבים:

  • 500 גרם עלי תרד טרים
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1/4 כוס שיבולת שועל דקה
  • צרור בזיליקום קצוץ בערך כוס
  • 3 כפות פרמיז'ין מגורד דק  
  • אגוז מוסקת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קצת שמן זית

בתאבון