לפתן תפוחי עץ
אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים ופורסים אותם דק (חשוב להקפיד שהתפוחים היו פרוסים מאד קד)
מעבירים את התפוחים לסיר מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את מקל הקינמון, קליפת הלימון, עשבי התבלין ומבשלים כעשר דקות מורידים מהאש.
מוסיפים את הסוכר ומיץ מהפסיפלורות. מצננים מגישים קר .
מרכיבים:
- 5 תפוחי עץ
- 2 ליטר מים
- צרור עשבי תבלין: גרניום לימוני, למון גרס, מרווה
- מקל קינמון
- פלח לימון עם הקליפה
- 2 כפות סוכר
- 2-3 פסיפלורות