דף כרובית מתכון של דורית
דף כרובית מתכון של דורית (משתתפת בקבוצת רמה"ש)
"ברגע" שנחשפתי למתכון הזה היה לי ברור שזה הופך להיות להיט...
מתכון פשוט להכנה כמו שאני אוהבת, מזין, בריא וטעים.
הדף כרובית יכול לשמש כבסיס לפיצה, כלביבה גדול ואפויה (לא רק בחנוכה) או תוספת למנה בשרית.
הכרובית היא ירק חורפי כיום ניתן למצוא אותה כמעט כל השנה בשווקים.
הכרובית דלת קלוריות, עשירה בסיבים תזונתיים לכן מתאימה לתהליכים של ירידה במשקל.
אופן ההכנה:
מבשלים את הכרובית שתהיה רכה.
מסננים היטב ונותנים לכרובית לעמוד במסננת לפחות רבע שעה.
מועכים את הכרובית בצורה גסה ומוסיפים ביצים, קמח, עשבי תבלין מלח ופלפל. מערבבים היטב.
בתבנית של תנור משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
מפזרים מעל בצל הסגול.
אופים כ 40 דקות בתום של 200 עד שהכרובית מעט זהובה.
מגישים חם.
מרכיבים:
- כרובית
- 3 ביצים
- כוס קמח עדשים או/שקדים
- בצל סגול
- תימין
- מרווה
- מלח פלפל