לחם חומוס

קמח חומוס הוא סופר בריא, הוא מכיל פי 6 חלבון מאשר בקמח לבן. 
הוא נטול גלוטן עשיר בסידן, ברזל ובסיבים תזונתיים נותן תחושה של שובע. הוא פשוט ומהיר הכנה, ללא גלוטן וללא התפחה. 
ניתן להקפיא את הלחם (מומלץ לפרוס אותו לפני ההקפא) 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות.
משמנים תבנית אינגליש קייק.
מערבבים בקערה את הקמח חומוס, קמח שקדים, מלח,סודה לשתיה ואבקת האפיה.
טורפים את הביצים, מוסיפים מים, שמן זית, עשבי תבלין וחלב ומוסיפים לחומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד החומרים.
מעבירים לתבנית המשומנת. מפזרים את גרעיני הדלעת והשומשום מעל הבצק אופים כ 35 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח חומוס 
  • 1כוס קמח שקדים 
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • 1כפית אבקת אפיה
  • 1-2 כפות פטרוזליה/זיתים/זעתר/בזילקום
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  •  2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב צמחי (שקדים/אורז/שיבולת שועל)
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת וקצת שומשום

בתאבון